Üzerinden İki Kez Pikap Geçen Çocuk Yaşama Tutundu

Muş'tan getirilen ve üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki kız çocuğu, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatlarla yeniden yaşama tutundu.

Muş'tan getirilen ve üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki kız çocuğu, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatlarla yeniden yaşama tutundu. Olay, çocuğun pelvis bölgesinde çoklu kırıklar ve organ yaralanmalarına yol açmıştı. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fikret Ersöz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen uzun ve zorlu ameliyatlar sonucunda, çocuğun hasar gören organları onarıldı ve ciddi yaralanmalar tedavi edildi.

Dr. Ersöz, çocuğun karnında yaygın hematom, mesane ve üreter yaralanmaları olduğunu belirterek, ortopedi uzmanlarının da desteğiyle pelvis kemiğindeki kırıkları onardıklarını ifade etti. Ameliyat sırasında, çocuğun yaralanan bölgesinin temiz kalması için bağırsakları dışarı alarak kolostomi işlemi gerçekleştirdiler. Ayrıca, perine ve genital bölgedeki kas ve doku yaralanmaları da onarıldı.

Dr. Ersöz, çocuğun üç gün yoğun bakımda kaldığını ve ameliyatın ardından yürümeye başladığını belirtti. Yaklaşık iki ay sonra kolostomiyi kapatacaklarını ve çocuğun normal hayatına döneceğini söyledi. Bu süreçte, çocuğun çektiği acılar ve yaşadığı zorluklar karşısında ekibin de derin üzüntü hissettiğini ifade etti. Ancak, çocuğun iyileşmesi ve yürümeye başlaması, hem sağlık ekibi hem de ailesi için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Hastanın babası Nihat Karakaya, doktorlara ve hastane personeline minnettarlığını dile getirerek, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastaneden taburcu olacakları günü beklediklerini söyledi. Hastanenin temizlik, yemek ve bakım hizmetlerinden de memnuniyetlerini ifade etti.