KEŞKE AKÇAKİRAZLILAR YALNIZ BIRAKILMASAYDI

Akçakiraz belde belediye başkanı olarak seçilecek kişiye kasasında 40- 50 milyonluk bir bütçe ve 250 milyona yakın gayrimenkulü olan bir Akçakiraz Belediyesi teslim edeceğini ifade etti.

Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, partisi AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmezse dâhi beldesinin araç filosunu yeniledi ve 22 aracı, araç filolarına törenle kazandırdı. 

Ancak programa katılması beklenen; Elazığ’da bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Milletvekillerinin programa katılmaması durumu Başkan Kaya’yı üzdü. Başkan Kaya; “Keşke Akçakiraz’ı AK Parti’nin kalesi haline getiren Akçakirazlılar yalnız bırakılmasaydı” dedi. Ayrıca Başkan Kaya; Akçakiraz belde belediye başkanı olarak seçilecek kişiye kasasında 40- 50 milyonluk bir bütçe ve 250 milyona yakın gayrimenkulü olan bir Akçakiraz Belediyesi teslim edeceğini ifade etti.

Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, yatırımlarla güzel bir veda etmek istedi ama araç filosu törenine beklenilen katılımcılar gelmeyince sitem dolu bir konuşma yapmak zorunda kaldı.

“AKÇAKİRAZ’I 10 YILDIR DEFOSU VE FALSOSU OLMADAN YÖNETTİK”

Akçakiraz Belde Belediyesinin araç filosuna 22 sıfır araç kazandıran Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya; “Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bazı şeyler istemediğimiz şekilde şekillenir. Her şey Allah’ın elindedir dedik ve bu şekilde 2014’ten beri bu şekilde yola revan olduk ve yola çıktık. Sabotajlara, eleştirilere ve tepkilere rağmen 10 yıllık başarı hikâyesi yazdık. Defosu ve falsosu olmayan bir şekilde. Ciddi yatırımlar, ciddi hizmetlerle dolu bir 10 yılı Elhamdülillah geçirdik” dedi.

“KASASINDA PARASI OLAN BİR BELDE BELEDİYE BÜTÇEMİZ VAR!”

Açıklamasını sürdüren Başkan Kaya; “Hamdolsun Akçakiraz’ı piyasaya borcu olmayan bir şekilde inşallah 31 Mart 2024’te seçilecek belediye başkanımıza devredeceğiz. Kasasında 40- 50 milyon TL olan ve 250 milyona yakın gayrimenkul ile biz Akçakiraz’ı seçilecek belediye başkanı bu bütçe ve bu finansman ve 22 tane sıfır araç ile devredeceğiz. İnşallah bu araçlar tüm Akçakirazlılarındır. Araçların sahibi sizlersiniz. Bu araçlar sizlere hizmet edecek kimisi bayındırlık hizmetlerinde kimisi ise ulaşımda. Kimisi parke döşemede kimisi ise asfalt yamasında kimisi de mayısı ile tezeği ile çöpüyle, çukuru ve çamuru ile ulaşacak. Bütün araçlarımız klimalı ve takip sistemi ile donatılmış son model araçlar.  Bu araçları alma noktasında bize katkı sunan kıymetli yol arkadaşlarıma teşekkürler. Burada olmasalar da kendilerine teşekkürler“ dedi.

“100 MİLYONLUK YATIRIMI TEK BAŞIMIZA AÇMAK ZORUNDA KALDIK”

Başkan Kaya; “Duygusal bir konuşma için gelmedik. Heyecanımıza heyecan katan coşkumuza coşku katan ve AK Parti’nin kalesi haline gelen bir Akçakiraz’ı anlatalım dedik ama nasip olmadı Bugün kıymetli bakanımızın buraya gelmesini arzu ettik. Bize “Öğlen namazı sonrası Palu’dan sonra Akçakiraz’a geleceğiz” dediler ama bugün 100 milyonluk yatırımı biz bugün tek başımıza açmak zorunda kaldık. Keşke böyle oılmasaydı diyoruz Keşke böyle bir sonla neticelenmesiydi. Ama maalesef oluyor bazen oluyor. Biz bir kez daha buraya teşrif eden ve yanımızda olan bütün Akçakirazlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMUDA EN ZOR İŞ PARAYI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEKTİR”

“Bu gün derdimiz çok meramımız çok. Diyorum ya bugün 100 milyonluk yatırım yapan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuşmuyor bir Ankara Büyükşehir Belediyesi konuşmuyor. Bir metropol kentin belediye başkanı konuşmuyor. Şehrin doğusunda yer alan bir Akçakiraz Belde Belediyesi olarak biz bu yatırımları hizmete dönüştürdük haliyle biz konuşuyoruz. Bu gerçekten büyük bir başarı hikâyesi. Bu nedenle biz konuşuyoruz. Piyasanın daraldığı,  alım gücünün azaldığı bir dönemde siz gelin bu yatırımları hizmete dönüştürün. Siz gelin bu sıfır araçları alın ve bunları Akçakiraz Belediyesi’ne hizmet eden bir hale getirin. Bu öyle kolay bir şey değil! Kamuda en zor iş parayı yatırıma dönüştürmektir ve hizmete dönüştürmektir” dedi.

“AKÇAKİRAZI; AK PARTİ’NİN KALESİ YAPAN AKÇAKİRAZLILARIN, MUTLULUĞUNA ORTAK OLSALARDI”

Konuşmasını sitem dolu sürdüren Başkan Kaya; “Kamuda bütçe finansman oluşturmak çok kolay tabi istemesini bilirseniz; bakanları ve bürokratları ikna ederseniz kaynağı bulabilirsiniz. Biz bunu başardık ama maalesef hazin bir sonla açılışımızı yapıyoruz. Keşke Akçakiraz’ı AK Parti’nin kalesi haline getiren Akçakirazlıları; keşke milletvekillerimiz yalnız bırakmasaydı diyorum. Keşke AK Parti İl Başkanımız sizlerle birlikte olsaydı diyorum. Keşke sizlerin mutluluğunu onlar da paylaşsaydı diyorum. Keşke sizin mutluluğunuza onlar da ortak olsaydı diyorum ama maalesef bugün hiç biri yoklar. Biz kendi başımıza açacağız inşallah. Belediyesinin ne tanınırlılığı ne bilinirliği vardı. Yazıkonak’ın neresinde diyen şehrin batısının sakinleri vardı. Ama bugün Akçakiraz, kendi mecrası içinde yıldızlaşan, markalaşan ve hizmetleri ile yatırımları ile adından söz ettiren bir belediye haline geldi hamdolsun. Bu noktada bize güvenen itimat eden ve bize yol arkadaşlığı yapan özellikle kurum içindeki personellerime ve saha da çalışan personellerime ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” dedi. Yani Başkan Kaya yatırımlarla da olsa biraz sitem dolu bir veda gerçekleştirdi.