FIRAT EDAŞ'ın enerjisi artık 'Sıfır Atık' Belgeli
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesinde yer alan Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı.
Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımını Sıfır Atık Belgesi ile tescilleyen Şirket, kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Sürdürülebilir büyüme farkındalığıyla faaliyetlerini sürdüren Fırat EDAŞ, atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesinde yer alan Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
Şirket, insanı ve çevreye öncelik veren uygulamaların takipçisi olarak, enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarının önemi ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlıyor.
“Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyoruz”
Kesintisiz enerji hizmeti sunma hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Fırat EDAŞ Müdürü Selman Nair, sürdürülebilirlik esasıyla 2020-2021 yılları arasında 1 milyon 311 bin 222 kilogram hurda metal ve 131 bin 521 kilogram hurda plastiği geri dönüşüme kazandırarak 1 milyon 709 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda toplam 19 bin 238 adet ağaç direğini geri dönüşüm odağında değerlendirdiklerini ifade eden Nair, “Şirketimiz kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusunda sürdürdüğü politikalarla T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü. Bu doğrultuda kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı gibi kriterleri başarıyla sağladık. Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımımızı Sıfır Atık Belgesi ile tescilledik. Ekolojik dengenin korunması için tüm canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzla kaynakların verimli kullanılması ile oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.